Η GRID TELECOM αναπτύσσει ιδιόκτητο οπτικό δίκτυο κορμού DWDM

Η GRID TELECOM αναπτύσσει ιδιόκτητο οπτικό δίκτυο κορμού DWDM

Ο ανοιχτός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καταλήγοντας στη Space Hellas ως ανάδοχο και τη Huawei ως προμηθευτή τεχνολογίας.

Η Grid Telecom, 100% θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου κορμού οπτικών ινών DWDM, με ανάδοχο τη Space Hellas και προμηθευτή τεχνολογίας τη Huawei.

Στο πλαίσιο του τηλεπικοινωνιακού έργου προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ και ορίζοντα έξι ετών, η Grid Telecom θα χρησιμοποιήσει την πλούσια εμπειρία της Space Hellas για να αναπτύξει το πανελλαδικό της δίκτυο DWDM καθώς και τον υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό της Huawei. Ο εξοπλισμός DWDM OSN 9800 που θα χρησιμοποιηθεί είναι η ναυαρχίδα της Huawei όσον αφορά τα δίκτυα κορμού DWDM, με στόχο την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες της Grid Telecom.

Το νέο οπτικό δίκτυο υψηλής διαθεσιμότητας της Grid Telecom αναμένεται να παρέχει ταχύτητες διασύνδεσης υψηλής ταχύτητας (10 Tbps), τιμολογιακά προγράμματα με βάση τις ανάγκες των πελατών, εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση μεταφοράς δεδομένων (Latency Guarantee), άμεση ενεργοποίηση υπηρεσιών και υπηρεσίες Metro Ethernet.

Η Grid Telecom έχει ήδη συνάψει σημαντικές συμφωνίες για την εμπορική εκμετάλλευση του οπτικού της δικτύου και θα προχωρήσει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής χωρητικότητας μεταξύ μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας εντός του 2021. Το δίκτυο οπτικών ινών της Grid Telecom αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 4.000 km και αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.