Συνεργασία Grid Telecom -TI Sparkle Greece

Συνεργασία Grid Telecom -TI Sparkle Greece

Η GRID TELECOM σε συνέχεια των διασυνδέσεών της με τα μεγαλύτερα Data Centers στην Ελλάδα, ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με την TI SPARKLE Greece και την διασύνδεση του οπτικού δικτύου της GRID TELECOM με το Data Center της TI SPARKLE στην Μεταμόρφωση Αττικής.

Η TI SPARKLE Greece ανήκει στον Όμιλο TIS Group (Telecom Italia Sparkle Group), και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2001 προσφέροντας υπηρεσίες μέσω τριών ιδιόκτητων Κέντρων Δεδομένων συνολικής έκτασης 8.000 τ.μ. και ισχύος 6 ΜW. Τα δύο Data Center της Αττικής βρίσκονται σε Μεταμόρφωση και Κορωπί, και το τρίτο στα Χανιά Κρήτης. Η TI SPARKLE Greece είναι ηγέτιδα στον τομέα του ελληνικού Cloud και των Data Center με μερίδιο αγοράς 40% και εξυπηρετεί περισσότερους από 100 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οργανισμών καθώς και εγχώριων και πολυεθνικών εταιρειών.

 Η GRID TELECOM συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2019 ως θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση του χερσαίου και υποθαλάσσιου δικτύου οπτικών ινών του, διαθέτοντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων, σε εγχώριους και σε διεθνείς παρόχους αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις. Το δίκτυο οπτικών ινών συνολικού μήκους 3.000 χλμ., με σχεδιασμό επέκτασης στα 12.000 χλμ., εκτείνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας πολύ υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας υπηρεσίας. Το δίκτυο της GRID TELECOM θα επεκταθεί εντός του 2021 πέραν των συνόρων δίνοντας στους πελάτες της την δυνατότητα διεθνών διασυνδέσεων.