«ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023» ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ Η GRID TELECOM ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ INFOCOM WORLD

«ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023» ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ Η GRID TELECOM  ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ INFOCOM WORLD

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2023

Την τιμητική διάκριση «Εταιρεία της Χρονιάς» για το 2023 απέσπασε η Grid Telecom,  θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών  του ΑΔΜΗΕ, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο πλαίσιο του 25ου ετήσιου συνεδρίου Πληροφορικής, Κυβερνοασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών “InfoCom World”. Το βραβείο απένειμε στον Διευθυντή της Grid Telecom, κ. Γιώργο Ψυρρή o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η βράβευση της Grid Telecom στα «InfoCom Awards»  ήρθε ως αποτέλεσμα απαιτητικής αξιολόγησης από ειδική επιτροπή που ανέδειξε τις πρωτοπόρες εταιρείες, υπηρεσίες, προϊόντα και πρόσωπα της αγοράς που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε.

«Η απονομή του τίτλου της “Εταιρείας της Χρονιάς” επιβεβαιώνει τη δυναμική πορεία της Grid Telecom που αν και μετρά μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας, εδραιώνεται ως ένας υπολογίσιμος παίκτης στην ελληνική και περιφερειακή αγορά τηλεπικοινωνιών. Θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη να δημιουργούμε νέες συνέργειες τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός συνόρων, συμβάλλοντας με τις υποδομές μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς δεδομένων», δήλωσε με αφορμή τη βράβευση ο κ. Ψυρρής.

Σε παρουσίαση που πραγματοποίησε στο συνέδριο, ο Διευθυντής της Grid Telecom αναφέρθηκε αναλυτικά στη συμμετοχή της εταιρείας σε μεγάλα έργα διασυνδέσεων οπτικών ινών στη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Όπως είπε, τα έργα αυτά διαμορφώνουν νέους ψηφιακούς διαδρόμους για ακόμη πιο γρήγορη διακίνηση δεδομένων μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, μέσω της Ελλάδας. Ο κ. Ψυρρής πρόσθεσε ότι οι διεθνείς τηλεπικοινωνιακές υποδομές που δρομολογούνται με τη συνδρομή της Grid Telecom, δίνουν ουσιαστική ώθηση και στην ταχέως αναπτυσσόμενη εγχώρια αγορά των data centers, με πολλαπλά οφέλη για την εθνική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την εξέλιξη της χώρας σε έναν από τους σημαντικότερους ψηφιακούς κόμβους της Μεσογείου τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά με την Grid Telecom

Η Grid Telecom ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019. Είναι 100% θυγατρική εταιρεία και όχημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για την παροχή χονδρικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εφαρμοσμένων λύσεων σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους. Διαθέτει εγχώριο χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών που αγγίζει τα 4.500 χιλιόμετρα και αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει τα 6.000 χιλιόμετρα, παράλληλα με την ολοκλήρωση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο  ΑΔΜΗΕ, διασυνδέοντας τα ελληνικά νησιά με το κεντρικό δίκτυο. Η Grid Telecom διαθέτει επίσης ένα αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο οπτικών ινών που υποστηρίζεται από ένα υπερσύγχρονο οπτικό δίκτυο DWDM, παρέχοντας υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων, καθώς και υπηρεσίες συνεγκατάστασης σε προστατευόμενες περιοχές στους υποσταθμούς του ΑΔΜΗΕ σε όλη την Ελλάδα.