Η Grid Telecom και η EXA Infrastructure ενώνουν τις δυνάμεις τους ενισχύοντας τη ψηφιακή συνδεσιμότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Grid Telecom και η EXA Infrastructure ενώνουν τις δυνάμεις τους ενισχύοντας τη ψηφιακή συνδεσιμότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2023

Η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η EXA Infrastructure, η μεγαλύτερη πλατφόρμα εξειδικευμένων ψηφιακών υποδομών που συνδέει την Ευρώπη με τη Βόρεια Αμερική, ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία για την ενίσχυση της ψηφιακής συνδεσιμότητας και την παροχή υπηρεσιών υποδομής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η σύμπραξη των δύο εταιρειών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία κρίσιμη διασύνδεση δικτύων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Η EXA συνεχίζει να επεκτείνει το αποτύπωμα του δικτύου της και τις δραστηριότητές της σε όλη τη Μεσόγειο, παρέχοντας συνδεσιμότητα δεδομένων υψηλής ποιότητας, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις γειτονικές χώρες. Η Grid Telecom που αναδεικνύεται σε κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο χονδρικής στην ελληνική αγορά, στηρίζει την ταχεία ανάπτυξή της στο εκτεταμένο οπτικό δίκτυο του ΑΔΜΗΕ στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, ενοποιώντας το ιδιόκτητα σημεία παρουσίας της εκτός συνόρων και ζεύξεις οπτικών ινών που αναπτύσσει συνεχώς. Η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ δημιουργεί έτσι ένα νέο, σημαντικό ουδέτερο κόμβο συνδεσιμότητας ανοικτής πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή, επιτυγχάνοντας μέγιστη ασφάλεια, ισχυρή εφεδρεία, διαφορισμό δικτύων και τις συντομότερες δυνατές διαδρομές για χαμηλή υστέρηση στη μεταγωγή δεδομένων.

Οι επενδύσεις της Grid Telecom και της EXA Infrastructure στην περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικές, καθώς παρέχουν ισχυρές συνέργειες και αμοιβαίες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η συνεργασία μεταξύ της Grid Telecom και της EXA θα προσφέρει στους χονδρικούς και εταιρικούς πελάτες τους, εναλλακτικές διασυνδέσεις ανοικτής πρόσβασης, διεθνούς εμβέλειας σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής, δημιουργώντας έτσι νέες αξιόπιστες διαδρομές διακίνησης δεδομένων με σημαντικά και μοναδικά οφέλη, όπως χαμηλή απόκριση, ισχυρή εφεδρεία, υψηλή ταχύτητα και προηγμένη κυβερνοασφάλεια.

Ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της EXA Infrastructure, Nicholas Collins, δήλωσε: 
«Η στρατηγική συνεργασία μας με την Grid Telecom είναι ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του οράματος και των αναπτυξιακών σχεδίων μας και ενισχύει περαιτέρω τη συνδεσιμότητα και το διαφορισμό δικτύων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η EXA επικεντρώνεται και δεσμεύεται να οικοδομήσει τη ψηφιακή υποδομή του μέλλοντος, η οποία απαιτείται για την υποστήριξη της αυξανόμενης ζήτησης για διεθνή χωρητικότητα. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα δημιουργήσουμε ένα νέο σημαντικό τηλεπικοινωνιακό διάδρομο που θα επιτρέψει στους πελάτες μας να επεκταθούν και να αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Διευθυντής της Grid Telecom, Γιώργος Ψυρρής σχολίασε: 
«Η Grid Telecom εδραιώνει τη θέση της ως ο κύριος ουδέτερος πάροχος χονδρικής στην Ελλάδα, προσφέροντας τηλεπικοινωνιακούς διαδρόμους μεγάλης χωρητικότητας με υψηλή αξιοπιστία. Η στρατηγική συνεργασία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Grid Telecom και της EXA Infrastructure θα επιτρέψει να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία των δύο οργανισμών. Η συνεργασία με την EXA, είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της Grid Telecom για την ενίσχυση των υποδομών της, την επέκταση των διεθνών δικτύων της και την αύξηση των προσβάσεων της προς τη Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη».

Σχετικά με την EXA Infrastructure:
Με έδρα το Λονδίνο, η EXA Infrastructure είναι μία εταιρεία της I Squared Capital και η μεγαλύτερη ειδική πλατφόρμα ψηφιακών υποδομών που συνδέει την Ευρώπη με τη Βόρεια Αμερική και κατέχει 142.000 χιλιόμετρα δικτύου οπτικών ινών σε 34 χώρες. Το δίκτυο της EXA διασυνδέει 300 πόλεις με 13 data centers πιστοποιημένα σε επίπεδο Tier-3, μέσω υποθαλάσσιων διαδρομών που περιλαμβάνουν τρία διατλαντικά καλώδια με τη χαμηλότερη απόκριση μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. 
Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο: https://exainfra.net/

Για ερωτήσεις σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης, επικοινωνήστε με: 
Email: pressoffice@admie.gr

Σχετικά με τη Grid Telecom: 
Η Grid Telecom ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019, είναι 100% θυγατρική εταιρεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και αποτελεί το όχημα του ΑΔΜΗΕ για την παροχή χονδρικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εφαρμοσμένων λύσεων σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους. Διαθέτει εγχώριο χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών που ξεπερνά τα 4.000 χιλιόμετρα και αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει τα 6.000 χιλιόμετρα, παράλληλα με την ολοκλήρωση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο  Διαχειριστής, διασυνδέοντας τα ελληνικά νησιά με το κεντρικό δίκτυο. Η Grid Telecom διαθέτει επίσης ένα αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο οπτικών ινών που υποστηρίζεται από ένα υπερσύγχρονο οπτικό δίκτυο DWDM, παρέχοντας υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων, καθώς και υπηρεσίες συνεγκατάστασης σε προστατευόμενες περιοχές στους υποσταθμούς του ΑΔΜΗΕ σε όλη την Ελλάδα

Για ερωτήσεις σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης, επικοινωνήστε με:
Email: pressoffice@grid-telecom.com


Σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ:
Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) είναι επιφορτισμένος με τη λειτουργία, τον έλεγχο, τη συντήρηση και την ανάπτυξη του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας. Σχεδιάζει και υλοποιεί στρατηγικά έργα ύψους 5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 10ετίας με στόχο την αναβάθμιση και επέκταση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Αυτά περιλαμβάνουν την ηλεκτρική ζεύξη Κρήτης-Αττικής που συμπληρώνεται με διπλά καλώδια οπτικών ινών, την ολοκλήρωση των διασυνδέσεων Κυκλάδων, καθώς και τις διασυνδέσεις των Δωδεκανήσων και του ΒΑ Αιγαίου. Ο ΑΔΜΗΕ ανέλαβε πρόσφατα φορέας υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ Great Sea Interconnector,  δρομολογεί νέες διεθνείς διασυνδέσεις με την Ιταλία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία  και ωριμάζει το project Green Aegean Interconnector, έναν νέο ηλεκτρικό διάδρομο μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Γερμανίας για την μεταφορά καθαρής ενέργειας από την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο προς τα μεγάλα κέντρα κατανάλωσης της Κεντρικής Ευρώπης.

Για ερωτήσεις σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης, επικοινωνήστε με:
Email: pressoffice@admie.gr